moa gullbrand

dagens bästa vs sämsta

Publicerad 2014-03-31 17:37:08 i Vardag,

Sämst med dagen:
Vi har ett sååå jobbigt skolarbete som tar hundra år! 
Jag vaknade verkligen på fel sida och allt har varit jobbigt idag 
Melina smetade in exakt hela mitt lypsyl i håret, haha whyy?! 
 
 
Bäst med dagen: 
Vi har fixat mitt gymkort och imorgon ska jag få gymma, åh vad jag längtar! 
Vi sålde en grej på blocket och typ en miljon människor har ringt, wihooo=) 
Jag ska få äta grillad lax med sparris till middag, mmmm... 
Melina kramas och pussas extra mycket idag och det behövs när mamma är lite ledsen ♥
Jag har världens finaste sambo som ringer och gör allt för att få mig glad igen ♥
 
 
Vad är det bästa/sämsta med er måndag? 
 

bodytalk.

Publicerad 2014-03-31 14:00:00 i

Okej, jag känner mig lite obekväm för att posta detta inlägg, (nej jätteobekväm faktiskt). Men jag vill göra det för min egen skull faktiskt. 
 
Jag gick upp 27(!) kg under graviditeten och det på min lilla kropp var himla mycket. Mycket av det var ju vatten och så fort Melina var ute försvann 17 kg på typ en vecka, och sen 5kg på kanske 2mån men sen har det varit dom där envisa sista kilona som hängt kvar. Jag har inte tränat speciellt mycket alls, och ätit som vanligt. Jag har faktiskt för första gången i mitt liv inte känns mig stressad alls, inte vägt mig och fokuserat på Melina istället. Och det har varit såå jobbigt stundtals. Att inte känna igen sig själv alls. Men eftersom jag ammar har jag inte kunnat tokbanta (det är farligt för barnet som då får i sig massa gifter från mamman) och det har varit skönt på det sättet att ha den "spärren" för annars hade jag kanske gått tillbaka i mina gamla spår. Jag har aldrig heller vägt mig på 9mån men just på Melinas 9 månaders dag vägde jag mig faktiskt och var då på min "startvikt" igen! För min kropp tog det helt enkelt 9 månader att ställa sig tillbaka och det känns faktiskt riktigt bra med tanke på vilken gravidtet jag hade.
 
 
 
 
 
Såhär ser min kropp ut idag. Även om jag väger samma så hänger det ju på vissa ställen där det inte hängde förut (har t.ex lös hud mitt på magen!) och bristningar så det räcker och blir över känns det som, men jag försöker känna mig nöjd ändå.  Just nu finns det inte riktigt tid för träning och jag hoppas att jag får tid i sommar att sätta igång för det är något jag längtar efter! Men huvudsaken är ju hur man känner sig i kroppen och i sommar ska jag försöka må bra och skita i hur jag ser ut på stranden. Jag vill springa och leka med Melina och inte tänka på hur magen ser ut eller om jag ser tjock ut i dom där shortsen. Det finns ju så mycket mer (nej allt annat faktiskt!!) som är viktigare än det. 
 
 
 
Jag är nöjd med det jag åstadkommit, sådetså! =) 
 

and sometimes...

Publicerad 2014-03-30 22:14:30 i Vardag,

Det finns saker som fortfarande håller mig vaken om nätterna, som ger mig ett knytnävslag i magen och som kan få mig att gå in på toaletten på skolan för att ta tre djupa andetag så jag inte faller ihop totalt. Och jag försöker att förstå och förstå men vet du? Det gör jag inte. Det känns som en fet jävla lögn och något jag aldrig kommer komma över. Det är något som får mig att krama min dotter lite extra och önska att hon aldrig får uppleva något sådant. Ofta förtränger jag det och tvingar mig själv att fokusera på annat men vissa gånger sipprar det igenom och gör liksom allt lite svart på insidan. Just den här söndagen är en sån dag. 
'There are 6,470,818,671 people in the world. Some are running scared. Some are coming home. Some tell lies to make it through the day, others are just now facing the truth. Some are evil men at war with good, and some are good struggling with evil. 6 billion people in the world, 6 billion souls, and sometimes, all you need is one.'
Om

Min profilbild

Välkommen! Moa heter jag, 24årig träningstokig småbarnsmamma. Jag bor i Umeå med min stora kärlek T och vår dotter Melina. Här får du följa med i sjuksköterskestudier, mycket träning, inredning och just nu väntan på syskon i magen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela