moa gullbrand

Myresjöhus VS smålandsvillan

Publicerad 2016-06-25 10:02:00 i Vårt drömhus 16/17,

 
 
 
Jag kände att jag ville dela med mig om varför vi valde det husföretag vi valde, mest för att någon annan kanske är i samma sits någon gång och jag älskar att veta sånt här då haha. Vi bestämde oss som sagt väldigt snabbt, på en vecka har vi köpt både hus och tomt så normala människor kanske tar lite längre tid på sig, men vi kände verkligen med magkänslan att det var rätt, och vi har ju velat bygga länge, bara inte tagit tag i det! Och det här är som sagt mina personliga åsikter, det säger ju inte att det ena inte passar bättre för någon annan! 
 
 
Vårt första möte var med Smålandsvillan då vi hade tänkt oss dom helt och hållet. 
 
 

Smålandsvillan

 

Fördelar: 

- Betydligt snabbare tid att bygga hus på, skulle ta ca 7månader att få ett färdigt hus 

- Billigare 

- Bra offert där vi lätt kunde se över allt 

- Otroligt snabb kontakt, vi kändes oss trots alla nya termer trygga 

- I priset räknades det in jord och traktor etc för gården vilket kändes skönt 

 

Nackdelar 

- Även om säljaren var trevlig, märkte vi direkt att han körde på olika "säljknep", något som irriterade mig lite, kändes som att jag inte riktigt kunde lite på honom då..han försökte stressa oss med beslutet och det märktes

- Alla tillval som tillsammans blir otroligt mycket pengar, bara det vi ville ha som grund blev ungefär 300 000 extra

- Eftersom vi inte ville ha ett enplanshus innebar det att huset kom med ofärdig övervåning som vi behövde göra själva. Det gjorde att vi behövde lägga på ungefär 400 000 mer för att få den färdig.

- Eftersom husen kommer färdiga i "delar" går det inte att ändra något på planlösningen

 

 

 

Myresjöhus 

Vi var trots allt redo att skriva på med Smålandsvillan men det kändes inte sådär ni vet "wow" rätt, så T bestämde sig för att åka på ett möte med Myresjöhus, eftersom tomten ägdes av båda kunde vi välja vilken vi ville bygga med. Efter mötet mer Myresjö kändes det verkligen sådär "rätt" som det SKA kännas! Husbygget blev lite dyrare än vad vi tänkt från början men vi kommer istället få ett hus som passar oss bättre! Vi är inte sådana som tar onödiga lån utan väldigt förnuftiga och det var så skönt när banken sa ja utan minsta problem! 

Fördelar: 

- Den husmodell vi ville ha fanns hos dom 

- Myresjöhus gör allt färdigt, vilket betydde att vi alltså inte behövde oroa oss för en övervåning sen 

- Vi kände oss mer trygga med grunden på Myresjöhus då vi hört mycket om Smålandsvillans "torpargrund" (är dock inte så insatt i ämnet, detta är vad vi fått höra av vänner som är snickare)

- Alla de tillval vi valt på Smålandsvillan fick vi som Standardval hos Myresjö! Liggande panel, dörr, vitlaserad trapp, vitlaserat golv, kakel och klinkers, golvvärme - allt ingår istället. Som bonus förhandlade vi också till oss ett badkar i standardmodell för att ha när vi flyttar in! Så det enda tillvalet vi valde är kamin. 

- Andra kostnader som "snözoon" (tror jag det hette?) behövdes inte med Myresjöhus eftersom deras hus är rejälare från grunden. (också vad vi hört från snickare) 

- Vi får bestämma planlösningen själva! Vi gick dit oroliga idag för att vi ville riva en vägg och tänkte att det nog skulle kosta oss några tusenlappar, men istället blev det visst billigare haha! Otroligt skönt att känna att vi kan flytta om ett fönster om det inte passar med hur vi tänkt etc. Ska bli roligt att se då det ska byggas ett exakt likadant hus preciiis bredvid oss! 

 

Nackdelar 

- Dyrare, men samtidigt vägde det över att få allt färdigt och slippa anlita folk senare etc. Det + att alla tillval blev standardval gjorde att skillanden blev på ungefär 100 000, vilket i stora perspektiv ju inte är något! 

- Tar betydligt längre tid. Istället för 7 månader blir det 12 månader och kanske liite längre med tanke på semestertider. Grunden behöver lång tid på sig att torka, och när byggarbetet väl sätter igång är det ju snickare som gör allt och inga moduler, vilket betyder att byggnadstiden är ungefär 6 månader. En negativ sak med det är såklart att ligga ute med byggkreditivet längre, men samtidigt väger allt det positiva över till 100%! 

 

 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-06-25 10:36:10

Åh! Får en undra vad huset kommer gå på ungefär, i runda slängar? Förstår om du inte vill skriva ut det men eftersom det inte står några priser varken i myresjös huskatalog eller på hemsidan skulle det vara kul att få ett hum. Vi vill bygga kärngården eller kornett om ca två år.. :) Kram!

Svar: Absolut! Runt 3,8 kommer allt gå på med tomt, entreprenad osv! 😀 åh vad spännande! Finns ju så många fantastiska hus! 😍
moa gullbrand

Postat av: Amanda

Publicerad 2016-06-25 10:36:33

Ang smålandsvillans torpargrund är den inte en riktigt torpargrund! Utan en isolerad torpargrund vilket är bättre än en torpargrund! Många som missar detta ;)

Men än en gång grattis till husbygget!😀

Svar: Ja alltså när dom på smålandsvillan förklarade deras grund tyckte jag den lät jättebra och ordentlig, det där var som sagt vad vi hört av andra, jag är ju inte direkt rätt person att vara expert på grunder! 😂😂

Taack och detsamma Amanda! 💕
moa gullbrand

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Välkommen! Moa heter jag, 24årig träningstokig småbarnsmamma. Jag bor i Umeå med min stora kärlek T och vår dotter Melina. Här får du följa med i sjuksköterskestudier, mycket träning, inredning och just nu väntan på syskon i magen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela