moa gullbrand

Kroppen 10 dagar efter förlossning & brösten efter graviditet

Publicerad 2016-07-09 18:24:38 i Gravid med mini, Min bröstförstoring,

 

 

 

 

 

 

Hej på er finisar. Jag tänkte dela med mig av ett väldigt ärligt inlägg även om jag kan tycka att det är lite jobbigt, men samtidigt älskar jag att dela saker med er och ha kvar till framtiden att kika tillbaka på! Egentligen hatar jag "efter-förlossningsbilder" som man ser överallt för det visar verkligen vilket hets vi har att komma i form, herregud vad vi ska jämföras direkt ungen är ute. Magen ska vara platt och det ska inte finnas minsta spår av en graviditet. Men den största delen av oss ser ju inte ut så efteråt alls? Det tar tid att lära sig att älska sin nya kropp som kommer på köpet när man får barn. Därför vill jag visa er ärligt hur jag ser ut. 

 

 

 

 
 
 
 
Såhär ser min kropp ut 10 dagar efter att Lennox kikat ut. Inte alls mitt "normala tillstånd". Jag har lite nya bristningar som ni ser (och dom gamla) och även ett fint rött märke efter byxorna haha, jag har fortfarande vätska i kroppen som gör så att jag får märken överallt. Jag har inte vägt mig sen veckan innan förlossningen, tänkte vänta med det tills nästa vecka och då enbart för att stilla min nyfikenhet, jag går a.l.d.r.i.g efter vad en våg säger för en våg säger verkligen ingenting. Jag vägde säkert 10kg mer när jag var som tightast i kroppen eftersom det var muskler. Jag har många "överflödes" kilon kvar men jag är så glad över att jag fortfarande kan se en liiiten aning av mina magmuskler, det ger mig så mycket motivation! Jag är så nöjd över min kropp och tänker så snälla tankar jag kan om den. Äntligen kan jag sova på mage igen och jag och Melina kan leka på riktigt igen, det är en sån frihet! Jag har fortfarande ont i ärret (som sitter en bit under troskanten så det inte syns) och längtar tills jag blir ännu rörligare och orkar ännu mer. Två saker som jag vill ge som "tips" till mammor att inte må dåligt över är det detta: 1. Bristingar. För ALLA har bristningar och bristningar bleknar med tiden! Dom är inget att skämmas för eller försöka få bort med konstiga krämer etc. 2. Storleken på kläder efter en graviditet. Bäckenet blir ofta större efter en graviditet och jag fick lite av en chock förra gången. Idag köpte jag shorts i strl 42 och underkläder i strl XL (Jag har strl L i vanliga fall med min put-rumpa haha) trots att jag inte har världens största lår och rumpa just nu, utan eftersom bäckenet blivit lösare är det också större och det kommer såklart "lägga sig på plats" senare. Förra gången gick jag från att ha storlek 24 i jeans till att ha 31 trots att jag var SÅ mycket tightare i kroppen än före. Så stirra dig inte blind på storlekar, kroppen kan ändra form efter! (och nej såhär är det såklart inte för alla men vill iallafall säga det ifall någon har det som jag!) 
 
 
 
 
 
Och brösten då? 
Det här vet jag att många undrar och jag undrade det sååå mycket när jag opererade brösten eftersom det är så mycket pengar man lägger ut. Därför vill jag berätta hur det är för MIG iallafall. Mina bröst ser verkligen e.x.a.k.t ut som innan gravidteten förutom en bristning som blivit under ena bröstet. Annars kan jag verkligen inte se någon skillnad! Jag förväntar mig att dom kanske går ner liite till i storlek men annars känns dom exakt som innan och jag är så lättad över det! Jag hade räknat med att behöva göra om brösten efter ett till barn. Nu gäller det här såklart inte alla och man vet inte hur brösten påverkas av en graviditet, men hoppas det lugnar lite om ni var oroliga som jag var innan! 
 
 
 
 
 
 
 
Det är bara att fråga något om ni undrar! kram ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Välkommen! Moa heter jag, 24årig träningstokig småbarnsmamma. Jag bor i Umeå med min stora kärlek T och vår dotter Melina. Här får du följa med i sjuksköterskestudier, mycket träning, inredning och just nu väntan på syskon i magen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela